lördag, september 03, 2011

Favorit i repris och nyhet!

Septembers första trissomgång drar igång vid midnatt och här får ni temat!

NÄSTA TEMA...
... handlar om något som jag själv tycker är väldigt roligt att fotografera, nämligen SKYLTAR. Temat är en favorit i repris, vi har haft det två gånger förut men det finns gott om motiv, så ut och leta skyltar i alla dess former! Gatuskyltar, vägmärken, butiksskyltar, stora skyltar, små skyltar, gamla, nya osv. Tricket är bara att fotografera dem på ett sätt som gör det till en intressant bild. Visa hur du gör det och var med i veckans Fototriss!

INSTAGRAM
En nyhet från och med idag är att jag kommer testa att köra Fototriss i egen variant på Instagram! (För er som inte vet vad det är kan jag berätta att det är en app till iPhone, ett socialt nätverk med fokus på bilder.) Så alla ni som har iPhone kan vara med även där om ni vill, har ni inte redan laddat ner Instagram kan jag rekommendera att göra det - det är jättekul!

På Instagram kommer trissen att heta InstaTriplet, eftersom det är ett internationellt forum. Jag följer själv personer utspridda i världen och har många utländska följare, så därför skriver jag på engelska där. Upplägget kommer vara nästan samma som här - tre bilder och samma tema, som offentliggörs på lördagar. Men där kan man börja lägga upp och tagga bilderna med #instatriplet + temat så snart det är avslöjat. För att få information om hur det funkar måste man följa mig (@helenafri) för det är där jag berättar om temat och hur man ska tagga bilderna varje vecka. Sen får vi se om det finns något intresse för InstaTriplet på Instagram, jag testar i några veckor och ser.

Vi ses vid midnatt här i bloggen när omgången startar, eller på Instagram!

Hälsningar
Helena

8 kommentarer:

BP sa...

Jätteroligt!!! Men kan du tala om för mig hur man laddar upp en bild som man har tagit med iPhonen till bloggen. Har ingen aning hur man gör...

Tinezza sa...

Jaha...temat blev något att "bita" i. Det blir till att spana i omgivningarna

Anneli Esséus sa...

Åh vad kul, sökte dig naturligtvis på en gång, men fick svaret "no users found" på Instagram. Försöker förstås igen senare......

Anneli Esséus sa...

Japp, där satt den! Sökte på helenafri, utan @, då hittade jag dig! I´m following!

Per-Anders sa...

Kul med Fototriss på Instagram. Det var lite trixigt att lägga till dig men det gick till slut. Nu ska jag fortsätta utforska Instagramappen.

Kicki sa...

Synd att det inte finns så många skyltar här... En del verkar också tävla om vem som hinner lägga upp trissen först:)

Annie sa...

Haha förra veckan försökte jag hinna lägga ut direkt när den kom ut, eftersom jag skulle gå och lägga mig och snabbt ville komma i säng. DEenna veckan är det likadant, sitter spänt och väntar på att få lägga ut så att man kan krypa ner i sängen sen :-) Det ska bli så spännande att se alla i morgon!

Axart sa...

Intressant tema, vi ser dom hela tiden, men tänker sällan så mycket på dem. Jagat runt idag, och har fått ihop min skörd.

AX