lördag, juni 11, 2011

En vinnare!

Då är restävlingen med tema rött/vitt/blått avgjord och vi har en vinnare!

Den vi säger grattis till är...

MAMMAKERO

VINSTEN
Det fina priset är ett presentkort värt 3.000 kr hos Solresor. Jag hoppas att du får en härlig resa!

Mammakero fick 401 röster och vann med en stor marginal, men god tvåa blev Maria-Thérèse och trea blev SoF. Grattis till er också och även till alla andra i finalen, för ni hade alla bidragit med riktigt fina trissar! Och hela slutresultatet ser ni i diagrammet här nedanför.


Tack alla ni som röstat! Och välkommen att vara med i nästa omgång av Fototriss som har tema ÅLDRANDE. Omgången startar i morgon söndag.

Hälsningar
Helena

~ ~ ~ Du vet väl att Fototriss finns på Facebook och Twitter? ~ ~ ~

18 kommentarer:

Anonym sa...

Trist när man inte tävlar på lika villkor i en sådan här tävling. Lätt att vinna när dottern som är storbloggare röstfiskar åt sin mamma.

Anonym sa...

Fler av finalisterna har foto som jobb.....

Anonym sa...

fusk är vad det är

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

På förekommen anledning.

Nu är det så här, alla har rätt att uttrycka sin åsikt men här på Fototriss förväntar jag mig att vi uppträder som vuxna människor och kan stå för de åsikter vi har, dvs skriver ut vem man är när man kommenterar.

Och Fototriss är öppet för alla som vill delta, amatör som proffs, med eller utan storbloggande familjemedlemmar och vänner. Alla tio som tog sig till final var dessutom särskilt utvalda av en gästdomare och var därmed alla väl värda att vinna.

Nog om detta från mig och ha en fortsatt glad pingst!

mamarazzin sa...

Grattis mammakero till vinsten från en annan glad finalist! Nu ser jag fram mot nästa tema i denna leken. Åldrande, något att klura på :)

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com sa...

"Anonym sa...
Fler av finalisterna har foto som jobb.....
"

Jag har det, jag skriver, fotograferar (men mest konstbilder) och har frilansat åt en tidning i tre månader. Men då kan man ju tänka att många andra som är med har fotat väldigt mycket längre än jag och har mer erfarenhet, eller de har photoshop - det har inte jag - och så vidare. En amatör kan ta bättre bilder än ett proffs, det händer hela tiden. Det måste handla om bilderna och inget annat.

Det som sticker lite i ögonen på mig med är just det att vinnaren fått röster från en sådan stor blogg (det var dock inte jag som skrev anonymt ovan). För då har man inte på samma sätt gjort det själv. Jag må jobba (delvis) som fotograf sedan 2 år tillbaka, 3 månader åt tidning, men jag har lärt mig själv, bit för bit, och de röster jag fått har jag fått för mina bilders skull. MEN - alla finalister hade bra bilder och jag är stolt över alla röster jag fick som 2:a!!

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com sa...

Annan sak:
Just genom att vara med i sådana här utmaningar kan man bli en bättre fotograf. Eller gå från amatör till proffs, vilket inte behöver vara samma sak. NU ska i alla fall jag ut på frilansjobb så jag själv kan skaffa mig en flygbiljett :) :) Glad pingst!

Elin sa...

Jag hade inte tänkt kommentera det här först, för det är liksom ingen mening med det. Jag är van att få skit för allt och ingenting pga min blogg men nu gäller detta inte mig som första person.

Om ni nu ska anklaga någon, så anklaga inte min mamma för fusk, hon varken bad mig eller ens sina egna läsare att rösta på sig.

Röstfisket var min egen idé och det tar jag på mig. Dock står det ingenstans att det är förbjudet på något sätt att röstfiska. Röstfiske pågår i alla tävlingar på nätet. Stor som liten blogg eller ingen blogg alls. Det är ingenting man kan komma ifrån. Tyvärr. Jag har också förlorat stort mot sånna som är bättre på röstfiske än jag. Och jag finner mig i det.

Men! Detta var hela tiden menat som en engångsgrej. Så ofta händer det inte att varken mamma eller jag blir utplockade av en jury - för det var ju faktiskt det hon blev. Hon blev utvald. Och det kan inte ens jag påverka.

MVH
Storbloggardottern

Elin igen sa...

Tillägg:

Jag ber om ursäkt till alla glada och omtänksamma människor som deltar i Fototriss och som gör det varje vecka med samma engagemang. Det var inte min mening att komma och förstöra på något sätt.

Jag tyckte bara från den djupaste delen av mitt "barnahjärta" att min mamma var värd detta. Hon har inte vart utomlands sedan 1987 och jag ville göra henne glad.

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com sa...

Det är självklart jättefint av dig att du vill din mamma så väl! Vad gäller det jag skrev (ingen ANKLAGELSE mot din mamma, absolut inte!) - alltså jag tycker det ska vara BILDERNA som tävlar och inget annat. Inte ens det mest behjärtansvärda skäl - ur den synvinkeln kan ju andra också vara "värda" en utlandsresa, jag reser på ändå, men för andra av de tävlande - inte ens det, utan bilderna. Men jag förstår att då måste man söka sig till andra former av tävlingar.

Jah Hollis sa...

Intressant debatt. Det verkar som om det är själva tävlandet i sig som väcker ont blod hos vissa. Det som ska vara ett opretentiöst sätt att få visa upp sina bilder blir för en del blodigt allvar där det endast är viktigast att få vinna.
Själv tycker jag självklart att min triss borde ha vunnit, eftersom den var det bästa jag kunde åstadkomma. :-)
Men så blev det inte. Smaken är som baken, det finns ingen färdig mall för vad som är bra eller dåliga bilder.
Nu ska jag vaska fram några bilder av dem jag tagit till veckans tema.
Fortsatt glad pingst!

PS. Vad beträffar det omtalade röstfisket kan jag nog inte riktigt köpa argumentet att man kan göra det "för att alla andra gör det". Man väljer själv om man ställer upp på det eller inte. Man väljer om man tycker det är OK eller inte. Och därmed riskerar man att göra folk lite småförbannade, det framgår ju med all tydlighet. DS

Barnens Hjältar sa...

Jag tycker det är småaktigt att ens med kommentarer missunna vinnaren sitt presentkort.

Snacka om att få andra till att tappa sugen.

Anni sa...

Som amatörfotograf utan Photoshop är jag glad och stolt över att ha kommit femma! Tack alla som röstat på mig!

Och stort grattis till vinnaren!


Tycker f ö att det är intressant med "anonyma" kommentarer, det är ju lätt som en plätt för blogginnehavaren att veta vem personen ifråga är - så mycket spår som man lämnar efter sig på nätet ...

Carolina Berglund sa...

Det var jag som var "anonym" av den enkla anledningen att jag skrev från mobilen och att det är så jäkla bökigt att skriva på den. Jag väntade mig inte en diskussion men självklart står jag för mina åsikter.
Det ÄR trist när man inte tävklar på lika villkor. jag struntar i att vissa är amatörer och vissa är fotografer, så är det. Men att du Elin som har 9000 prenumeranter varje dag går in och röstfiskar åt din mamma tycker jag är helt fel. Dem andra har inte en sportslig att vinna. Jag tycker inte att den med flest polare ska vinna.

För övrigt tycker jag att det är jättekul med tävlingar här så jag hoppas för guds skull att min kommentar inte ändrar på det. Och grattis till vinnaren såklart!

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com sa...

Det tycker jag var modigt av dig att kliva fram! Jag tvivlar inte alls på att vinnaren är "värd" en utlandsresa, men det kan ju många vara.

Tycker det är en sak att fiska röster åt sig själv men en helt annan sak när någon annan gör det, när man är i en sådan otroligt "hög" position med 30 000 läsare i veckan. Då är det ingen tävling längre. Ett alternativ för den som vill ge sin mamma en semester är ju att jobba på (med sin blogg eller på annat sätt) och köpa ett presentkort själv. Det är proportionerna som är åt skogen i detta fall, tycker jag.

Jah Hollis sa...

M-T: Det ligger mycket i det du skriver. För det första måste det ju handla om att det viktiga inte är att vinna, utan att man gör sitt bästa och visar bilder man verkligen gillar. Sedan vill man väl gärna att de som verkligen, verkligen gillar ens bilder (och kanske en och annan man lejt ur närmaste vänkretsen :-) röstar på dem. Och en resa är vi nog många som tycker oss vara värda.
Jag tycker Fototriss är en sådan rolig och inarbetad fotoutmaning att det vore synd om den skulle förstöras av prestigetänkande och att folk blir sura på varandra.

Anneli - A'la Foto sa...

Jag måste erkänna att jag ville verkligen vinna. Jag har varit utomlands kanske 3 gånger i mitt liv och jag har ingen chans att få råd inom någon snar framtid så jag såg detta som en verklig chans! Men när jag såg Elins inlägg om sin mammas bidrag förstod jag direkt att det var kört! Självklart skulle hon vinna när Elin ber sina läsare att rösta åt henne! De gillar ju Elin och vill Elins, och då i förlängningen Elins mamma, bästa!

Men, det är alltid såhär i tävlingar som har röstningsförfarande. Det blir sällan (aldrig) den bästa bilden som vinner utan den som har mest anhängare på sin blogg eller vänner/familj som i sin tur kan fiska åt dem! Personligen har jag lite svårt för röstningstävlingar då det aldrig blir rättvist! Jag brukar skriva ett inlägg när jag gått till final men skriver alltid att de som tycker jag är bäst ska rösta på mig men tycker de någon annan tolkat temat bättre och/eller har en bättre bild så ska det självklart vara den de röstar på! Det är för mig det viktiga...att man röstar på den som man tycker är bäst och har gjort tävlingen (bilden, tolkningen) bäst! Självklart utifrån vad man själv tycker!

Jag tycker att mammakero gjorde en bra tolkning, jag gillar hennes tolkning och tycker att hon är värd att vinna! Och detta är inget personligt mot varken mammakero eller Elin. Elin gör ju helt rätt! Hon vill att hennes mamma ska vinna och varför då inte hjälpa henne så gott hon kan? Så fungerar ju allmän röstning.

Min önskan och förslag är istället att en jury skulle välja vinnare för då kan ingen röstfiska sig till en vinst och då kommer heller inte den populäraste alltid att vinna! Och juryn kan man välja olika varje gång, flera stycken eller bara några få! Det går lätt att konversera över nätet så att göra detta vore enkelt!
ELLER: bara låta de som är med i tävlingen få rösta! En röst per bidrag. Detta kanske är lite svårare att kolla men om det är som det var i denna tävling så skulle det vara max 118 röster.

Detta är bara några förslag från mig för att göra det mer rättvist för alla!

Annars är fototriss en fantastisk fotoutmaning och som någon skrev här ovanför så är det såna här utmaningar som gör att man utvecklas som fotograf, vare sig man är professionell eller inte!

GRATTIS mammaKero! :O))))

Linnea sa...

Vad är det i tävlandet som gör så många så besvikna och t.om. ilskna? Den som vinner, den vinner. Så grattis mammakero! Själv vet jag inte ens om jag lyckades länka in mig rätt och medverkade i tävlingen! Men vad gör det, det som är roligt med trissen är ju att få följa allas fantasi och se alla fina bilder.
Linnea