tisdag, april 17, 2012

Fyrkantig omröstning


Nu startar omröstningen och jag har nöjet att presentera de åtta trissar som gästdomaren Veronica har valt ut som finalister i tävlingen på tema Fyrkantig. Så här skriver hon själv om sitt uppdrag:

- Vill passa på att tacka för äran att få testa på att vara gästdomare -  skitsvårt var det kort och gott. Finns otroligt många duktiga där ute i vårt avlånga land. Jag har följt fototriss ett tag =) och det är roligt att några tappra av de "old ones" är med fortfarande och naturligtvis är det skitskoj att nya dykt upp!! Tackar för mig den här gången och LYCKA TILL!! Må bästa TRISSEN VINNA!!


FINALISTERNA
Här är de åtta finalisterna som Veronica valt ut och under ser ni hennes motivering. Klicka på namnet för att komma till respektive triss.

 • Jacglenphoto
  Kreativ och snygg komponering som resulterade i supersnygga trissbilder.

 • Hasse A
   Fyrkantiga byggnader med en röd tråd som ger intresse!

 • LissenTo
   Pastelliga, vackra tavlor som man blir glad av. Fina kompositioner med det lilla extra.

 • Carpe Diem
  Produktbilder med snyggt ljus och fin komp + kreativt utfört!

 • Fröken Lindvall
  Stilren och snygg triss med fint skärpedjup.

 • Yvonne/Ametrins foto
   Lekfull triss som passar perfekt för temat!!

 • Anemonen
   Härliga vårbilder, stilrent!

 • Et lite ØYEBLIKK
  Snygg och stilren triss som passar klockrent till temat.


OMRÖSTNINGEN
Välj din favorit av finalisterna och rösta sedan nedan. Omröstningen pågår fram till torsdag kl 20.00.Klicka på namnen i finalistlistan här ovanför så kommer du till finalisternas trissar.

VINSTERNA
är tre presentkort från Coolstuff:

1:a pris värde 1.000 kr
2:a pris värde 500 kr
3:e pris värde 300 kr

Lycka till allihop!

Hälsar Helena

17 kommentarer:

Anni sa...

Det är fel länk till den sista tävlande!

larsfotografier sa...

Den sista finalisten "Et lite Öyeblikk" har denna länk http://etliteoyeblikk.blogspot.se/2012/04/fototriss-firkantet-denne-gangen-med.html

Anonym sa...

Första serien helt klart den vackraste, men innehållet har inget med temat fyrkant att göra.
Så här stod det i beskrivningen inför tävlingen.
"TEMAT...
... är FYRKANTIG. Vad hittar du för fyrkantiga motiv? Det ska du visa med tre bilder i en Fototriss!"

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Tack Lasse och Anni för att ni påpekade den felaktiga länken! Det är ändrat nu och det verkar inte ha påverkat omröstningen eftersom endast ett fåtal röster hade kommit in när jag ändrade och det sista bidraget har fått ungefär lika många röster som de andra hittills.

Jag vill också ta upp det här med anonyma kommentarer igen. Det är självklart okej att komma med negativ kritik, men jag tycker det är mycket trevligare om man skriver ut sitt namn, oavsett om man skriver något positivt eller negativt :)

Gällande tolkningar av temat så är jag rätt generös. Tolkningen är fri, bara man har en tanke bakom hur man satt ihop sin triss. När det är tävling kommer det alltid synpunkter på urvalet av finalister, för alla ser vi olika på bilder och fastnar för olika trissar. Men här gången är det Veronica som har fått välja ut just sina åtta favoriter och nästa tävling är det någon annan.

Pialotta sa...

Alla Fyrkantiga fototemare kan inte vinna att bli uttagen, så är det bara. Jag har röstat som alltid på det mina ögon helst ser som en värdig vinnare :) Grattis till alla som kom med :)

LissenTo sa...

Vad glad jag blev att jag blev en av finalisterna, bland alla fina bidrag.

Marie sa...

Åh vad roligt att få vara i final!!! Grattis till alla finalisterna. Kram //Mie

Axart sa...

Fina och värdiga triss-finalister, grattis allihopa.

AX

©jacglenphoto sa...

Jag blev i alla fall väldigt glad att bli uttagen då jag inte trodde det.
Har kollat alla de andra och dom är kanon.
Tycke och smak är subjektivt liksom tolkningar , alla får tycka vad de vill.
Min tolkning denna gång var att de var beskärda i en fyrkant - där hade jag min fyrkant och min form.
Jag kommer fortsätta tolka på mitt eget sätt eftersom det är hela tanken med trissen, och jag tycker detta är vansinnigt roligt.
Ha en underbar vecka allihop

Anonym sa...

Jätteroligt att vara i final bland dessa duktiga fotografer! Lycka till allihop! Yvonne

Rantamor sa...

Nu är det nog sista gången jag tävlar blir lite lessen varje gång...har aldrig ens kommit till final så....
jag ska nog bara delta i triss inte i tävling...tar alldeles för dåliga foton....
men är ju heller ingen fotograf...

Hoppas bäste man/kvinna vinner...

Veronica sa...

Rantamor- du är inte en dålig fotograf, tvärt om ! Jag tycker om dina fina bilder! Dina matbilder är ju fantastiska!!! Gillade din taveltriss mycket och att du gjort dem själv!Som jag skrev var det supersvårt att välja ut bara 8 bidrag, och jag förstår att det finns besvikna trissare därute. Jag ber om ursäkt om jag gjort er besvikna!! Rantamor!! Du fortsätter med ditt fotande så jag kan njuta av dina bilder. / veronica.

Linnéa sa...

Alla finalisterna är värda en plats så klart! Men ibland undrar jag utifrån hur inläggen bedöms. Fyrkantigt var temat. Har sett en otroligt tekniskta och vackra inslag i glasformationer, löv och annat som borde ha kvalificerat sig till finalplats. Själv struntar jag fullständigt i tävlingarna, för mig är det helt OK att inte "knata vidare" men blir lite förundrad över de bidrag jag ser o kommenterar som är super, men aldrig kommer ens till final.

Är definitivt inte sur men måste allt ställa frågan, Hur o utifrån vad bedöms tävlingsinslagen?

MVH

Linnéa

Linnéa sa...

Glömde, säga att Fototriss är urkul, triggar igång alla kreativa ådror som möjligtvis kan finnas. Men när vi kommer till tävlingsinslagen, alla verkar som glada "barn", anstränger sig för att följa temat, men...........! Håller med Rantamor, hon borde för länge sedan varit med i en final. Utifrån bild o följa temat. Kanske vore det bättre om du körde slumpgenerator, som sagt fototriss är kul, men kanske håller den på att äta upp sig själv?

Axart sa...

Jag tycker Fototriss blir bättre och bättre hela tiden, tycker det är väldigt roligt att titta runt på alla vackra foton och motiveringar till varför temat har tolkats som det gjort.

Tävlingarna är också kul, och alla kan ju inte komma till final.

Det måste vara otroligt mycket jobb runt Fototrissen, själv kan man bara njuta av att möjligheten finns att delta.

AX

Anneli - A'la Foto sa...

OK, jag ber om ursäkt för att jag faktiskt rösta på jacglen. Jag älskade hans bilder men visst, det var inget fyrkantigt och jag är ledsen men mitt i omröstningen så glömde jag bort det! Vet inte varför. Kanske för att han kom till final och för att hans bilder var superläckra!

Men, jag kan tycka att när man tar ut finalisterna så kan man åtminstone ta ut de som följer temat, Har man en fri tolkning så kan man skriva det i texten så alla förstår och ser vad den fria tolkningen är!

Och när det gäller tävlingar så gillar jag det men det är tråkigt när det blir bråk!
Personligen tycker jag det är trevligt när någon tar ut sina favoriter (och då måste alla se till att det blir inom temat och det får väl Helena till slut se till och godkänna kanske) men jag gillar inte slumpgenerator! Då är det ingen tävling alls och då försvinner hela grejen!

Fortsätt ha tävlingar men välj ut någon att vara domare (en som väljer ut finalisterna) och kanske inte bara vinnaren utan välj från alla lägen!

Det är mitt förslag för jag älskar fototrissen och vill att den ska fortsätta och tävlingarna är roliga och att Helena lägger ner så mycket tid på att hitta sponsorer är helt fantastiskt!!

You go Helena!!! Kör så det ryker!!

Och ni som aldrig kommer med i finalen, det är bara att kämpa på...en dag som händer det! ;O)

Just det...en sak till! Veronica som valde ut finalister denna gång, ta inte åt dig av förslag om att göra det bättre eller frågeställningar om hur du valt! Det är en lek även ifall det är en tävling och du har valt utifrån ditt hjärta!

KRAM på er alla trissare!

jessica sa...

Men helt ärligt!! Så dåliga förlorare får man inte vara... Grattis alla finalister och vinnare=))