torsdag, december 10, 2015

Rösta fram vinnarna!

Vi har fått åtta finalister klara för omröstning, i tävlingen som hade tema Ljus & mörker. Jag fick hjälp av två gästdomare, Åke och Anna-Lena. Och aldrig har två domare valt så lika, de hade nästan identiska finalistlistor. Tack för fint jobb!

Men nu är det er tur att rösta fram tre vinnare, som vinner presentkort från Coolstuff. Klicka er in till de åtta finalisterna och välj sedan ut en favorit av dessa. Röstar gör ni i formuläret längre ned på sidan.

FINALISTERNA
Nedan ser ni finalisterna, samt en motivering från domarna. I de fall de båda hade valt samma finalist, så har jag valt ut en av motiveringarna.

Artlover
- En som släpar med ett stativ ut i mörkret och söker ljus bör också ingå i en final. Vinklarna som utnyttjats, lika så billjusens rörelse är fräckt att se. Kyrkorna i byn är alltid snyggt att beskåda i just mörker. (Åke)

Susanne
- Tre bilder som verkligen talar ett språk om ljus & mörker. En kort stund mornar eller kvällar kan man fånga detta ljus. Prova får ni se, Nattsyrran bevisar genom sin kamera vilken underbar värld vi lever strax intill. (Åke)

Oliver
- Härliga vinterbilder. Djup, känsla och skärpa i bilderna. Kontrasten mellan de mörka byggnaderna och himlen... och lamporna och den vita snön, har fångats på ett mästerligt sätt. Jag längtar ut! (A-L)

Per-Anders
- Per-Anders visar upp en trevlig början hur en tråkig dörr kan förgylla ljus kontra mörker. Den lilla figuren satte pricken över i:et. Brasan värmer och kaffe smakar alltid gott. (Åke)

Cissi
- En triss som visar när mörkret sakta får ge vika för ljuset. Det känns som om jag går med och det känns nästan lite högtidligt. (A-L)

Annie fotar i Cali
- Tre helt olika bilder och perspektiv, där varje bild ger betraktaren olika tankar. (A-L)

Axart 
- En klämmig serie där mörker och ljus verkligen återges. (Åke)

Kerstins foto
- Det lilla ljuset som behövs för att betvinga mörkret.  Åtminstone i den allra närmaste omgivningen. Bilderna ger värmekänsla. (A-L)


RÖSTA HÄR
Omröstningen pågår fram till söndag 13/12 kl 21.


VINSTERNA
Tre presentkort från Coolstuff går till de finalister som får flest röster i omröstningen.
1:a pris   Presentkort värde 1 200 kr
2:a pris   Presentkort värde 500 kr
3:e pris   Presentkort värde 300 kr
Ev vinstskatt betalas av vinnarna.Lycka till allihop!


Hälsar Helena

 

4 kommentarer:

s p i n d e l t j e j e n sa...

Röstat :D

Axart sa...

Hedrande att bli finalist :)
AX

Anna-Lena sa...

Det var roligt och svårt att välja finalisterna. Men vilka 8 supertrissar vi lyckades vaska ut!
Grattis allihopa och lycka till!

Kerstins foto sa...

Vad roligt att jag får vara med bland finalisterna! Stort tack! :)