lördag, januari 19, 2013

Årets första tävling

Årets första tävling startar snart och jag har glädjen att presentera Ving som min samarbetspartner denna gång! För alla er som längtar efter semester och fotoäventyr i andra länder väntar det perfekta priset - ett presentkort hos Ving värt 3.000 kr! De bjuder också på fina bokpaket till andra- och tredjepristagarna.

Ving har nytt utseende och har valt hjärtat som ny symbol. Hjärtat kallas Sunny Heart och handlar om att ha hjärtat med i allting de gör och det ska vi också ta fasta på i tävlingstemat den här gången.

TEMAT...
...
är nämligen Vad ligger dig varmt om hjärtat? Ett brett tema som inbjuder till fria tolkningar - så visa vad ditt hjärta klappar för och dela med dig av dina hjärtbilder och drömmar om semester samtidigt som du länkar in till valfri landssida på Ving.se, tex http://www.ving.se/turkiet.
 
TÄVLINGSREGEL

För att delta i tävlingen ska du alltså länka till
ett valfritt land ur Vings utbud. Du hittar en lista över Vings resmål här - res runt i tanken och välj vilket land du vill länka till. 

Sen gäller de vanliga Fototrissreglerna som vanligt, info hittar du här.

TÄVLINGSSTART

Tävlingen startar söndag kl 00.00 när tävlingsinlägget publiceras här i bloggen, och pågår fram till onsdag 23/1 kl 20.00. Då väljer gästdomaren ut sina åtta favoriter som sedan gör upp i en allmän omröstning. Som gästdomare den här gången
har jag bjudit in Rajson, en duktig Fototrissare som vann en av tävlingarna i slutet av förra året.

VINSTERNA
1:a pris       Värdecheck på resor hos Ving, värde 3000 kr
2-3:e pris    Blandade böcker för semesterresan
Ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

PREMIÄR FÖR FOTOTRISS-INTERVJUN
Bland er som deltar denna gång kommer jag också välja ut den första deltagaren som jag ska presentera lite närmare i en intervju här i bloggen. Som jag berättat tidigare är intervjuerna en nyhet för i år och där kommer jag vid ett antal tillfällen att lyfta fram både nya och gamla fototrissare som jag är nyfiken på att veta mer om. Så för er som tycker det skulle vara roligt att vara med i premiärintervjun i Fototriss kan ju det här ses som en bonusvinst :)

Lycka till med fotograferandet och på återseende när tävlingen startar!Hälsar
Helena

Fotograf bilden ovan: Åke E:son Lindman


15 kommentarer:

chanette andersson sa...

WOW vilken drömvinst.
KLart man e med.sån här chans kan man inte missa.

här kommer mitt bidrag med alla länkar osv
som ska vara med för att delta:

http://chanette.blogg.se/2013/january/vinn-hos-fototriss-23-jan.html

chanette81@hotmail.se

jacglenphoto sa...

Hur skoj som helst - och tänka sig , det är inte grått ute ..
Ha en suverän dag.

Monica S Engell sa...

All honnør for det arbeidet du legger ned i Fototriss, Helena! Og så spennende det blir å bli "kjent med" andre deltakere av Fototriss!
Fin helg til deg:)

chanette andersson sa...

nu har jag lagt till 2 bilder till..trodde inte det gällde 3 bilder denna gången men 1000 tack för du var gullig att skriva o berätta.. vill ju ikke missa denna tävlingen

Anneli - A'la Foto sa...

SNÄLLA, kör inte allmän röstning! Det är inte rättvist mot någon som är med i tävlingen! Det fick vi ju tydligt bevisat i förra resetävlingen!! Det handlar ju bara om den som har mest vänner eller kan påverka/få kontakt med mest personer och få dem rösta åt dem!

Det är jättetråkigt om det ska bli som förra gången eller som det är i de flesta tävlingar på nätet. Allmän röstning är inte ett schysst och rättvist sätt! Använd snarare en jury eller se till att bara de deltaganade får rösta (vet inte hur det skulle gå till) men när det är en sån här storvinst blir det alltid extra tråkigt när det blir orättvist och chansen försvinner för alla som inte har en sån stor bloggkrets!

Och detta är ingen skit mot någon i det förgångna och inte heller mot dig Helena...du gör ett strålande jobb! Men det måste gå att göra tävlingen mera rättvis!

Jag håller tummarna för det!

Jah Hollis sa...

Jag är egentligen inte så mycket för att tävla, samtidigt tycker jag det ligger något i det som Annelie skriver här ovan. Samtidigt känns det som om det ibland krävs en närmast professionell fotoutrustning för att kunna hävda sig i en tävling. Men det är ju inte mycket att göra åt. :-)

Jah Hollis sa...

Sorry, Anneli ska det ju vara.

Unknown sa...

Jättefin tävling du anordnat Helena! Tycker Fototriss som helhet är en underbar grej och det är toppen att alla kan vara med. Men jag instämmer i Annelis kommentar ovan, det känns inte alls som bra lösning att ha allmän röstning. För såna som mig, som inte alls har så många kontakter i bloggvärlden, känns det då helt omöjligt att ens ha en chans.... Tycker också att utvald jury ska rösta, det skulle kännas mycket mer rättvist! Hoppas på att du kan ordna tävlingen på detta sätt, om inte denna gång så kanske nästa!
Keep up the good work :)
Hälsningar Jessica

Anonym sa...

Har aldrig tävlat och jag läser och läser...men förstår inte riktigt var jag skickar tävlingsbidraget. Är det så här...jag lägger 3 bilder imin blogg. Länkar inlägget hit i kommentarsfältet samt att jag lägger blogginlägget på ex. vinghemsidan/ grekland??

kaxi sa...

Det kvittar nog HUR man utser en vinnare. Det är en personlig bedömning utifrån den som röstar. En blandning av hur mycket hjärta det finns i bilderna vs teknisk kunnighet vad gäller komposition, inställningar på kameran och redigering i datorn. Jag tycker det är jättekul med fototriss. En gång i veckan får jag på så vis ett uppdrag att klura på innan jag går ut med kameran. Kul att det finns en engagerad människa som lägger ner tid på att arrangera det här åt oss andra :)

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Svar angående funderingarna kring omröstningar.

Först vill jag säga tack för era kommentarer, det är kul att ni är engagerade :)

Det uppstår alltid diskussioner när det är tävling och det är alltid några som inte tycker om upplägget eller som tycker att fel person vann.

Men oavsett hur en tävling avgörs kommer det vara någon som inte är nöjd med resultatet. Det handlar om en subjektiv bedömning av fotona och olika betraktare ser olika kvaliteter i olika bilder. Så även om jag skulle ha en jury som avgör är det säkert ändå någon som inte tycker att det var rätt personer som vann.

Jag kan förstå er oro för att en omröstning bara gynnar de som har många bloggläsare, men när jag tittar på många tävlingar bakåt så är det faktiskt inga jättestora glapp mellan finalisterna i antalet röster. I en tävling var det fem röster mellan ettan och tvåan, i en annan sju röster och i en tredje elva röster osv. Det är en enda tävling hittills där det blev en jordskredsseger för vinnaren och det är ett par år sen nu.

Jag vet heller inte riktigt hur jag skulle administrera en tävling med en jury. Jag lägger redan väldigt mycket tid på Fototriss, nästan uteslutande sena kvällar efter att barnen somnat, eftersom jag på dagtid har ett jobb att sköta. Så jag måste vara tidseffektiv och nu har jag hittat en rutin som gör att tävlingarna flyter på bra. Så jag är rädd för att jag inte kan göra några förändringar som skulle kräva mer tid av mig.

Jag hoppas verkligen att ni fortsätter vara med i tävlingarna, för minskar deltagarantalet kommer också intresset från samarbetspartners att minska och då kan jag inte längre få till lika fina vinster till er. Så se på Fototriss som det ska vara - en rolig utmaning för ditt fotograferande och som en bonus kan du också vinna roliga saker ibland. Det är inte på blodigt allvar, det är en kul grej! :)

Puss på er alla trissare!
Helena

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Svar till anonym

Jag är ledsen om jag varit otydlig, men det kommer snart att komma ett nytt inlägg här i Fototriss och det är då tävlingen startar. I det inlägget finns ett anmälningsformulär och det är där du lägger in länken till ditt bidrag. I ditt blogginlägg ska du länka till ett av Vings resmål, t ex ving.se/italien

Lycka till!

Axart sa...

Du gör ett otroligt arbete med fototriss, njuter av utmaningen, varje vecka.

Fortsätt med det!

AX

Anneli - A'la Foto sa...

Helena: Jag tycker du gör ett fantastiskt bra jobb med fototrissen och att du får såna toppenvinster är superkul!
Att ha en jury skulle eliminera röstfusk, och vänröstning och det skulle bli mera rättvist för alla. Jah Hollis har en poäng med att det ibland kan kännas som att bara de med proffsutrustning kommer till final och vinner men jag tycker det har varit väldigt blandat och det tycker jag fortfarande det ska vara! Det är jättebra att den tidigare vinnaren får ta ut finalisterna, det gör att det blir olika varje gång och blandat bland kunskapsnivåerna.

En jury tänker jag också inte behöver ge dig merjobb Helena. Snarare mindre jobb skulle jag vilja säga. Antingen sätter du ihop en jury med kanske någon från de som har vinsterna ihop med några deltagare, eller också så får man anmäla sig att vara jury och då självklart inte vara med i tävlingen!
Jag skulle absolut kunna tänka mig att vara jury ibland och det tror jag flera av oss kan göra.

Jag tror också det är skillnad på när priset blir såhär fint som en resa på 3000:- Då blir det viktigare att jaga vänner som röstar och då är det ännu viktigare med jury.

Jag hoppas du funderar vidare på detta och ändrar på det till något bättre i framtiden! Annars har du rätt, det är ju frivilligt att delta i tävlingarna men det är ju så tråkigt när fototrissen är så fantastisk så man vill ju vara med!

Men som avslutning, än en gång Helena: Du gör ett fantastiskt jobb!

Anna-Lena sa...

Hej!

Hej!
Fototrissen är en jättetrevlig idé, som jag med glädje har börjat delta i. Jag har inte varit med så länge, för jag har tyvärr så dåliga datorkunskaper så jag fattade först inte hur man lägger in bilderna. (Min dotter har visat mig nu...).

Men jag håller med Anneli här ovan ang. någon slags jury. På något sätt skulle det kännas mera rättvist.

Hur det än blir, så kommer jag att fortsätta delta i fototrissen så ofta jag kan. Tycker ju om att fotografera... med blandat resultat.