lördag, april 09, 2011

Nästa tema

Den här gången spenderade jag lite tid på olika fotosajter för att hitta inspiration till ett tema. Just nu sitter jag ju mest och väntar på att bebisen ska behaga komma ut nån gång, så jag kan ta mig lite extra tid till temaletande :)

Jag har en lång lista med tänkbara teman som ständigt fylls på, men det är inte alltid jag fastnar för något av dem och ofta funderar jag vidare och försöker hitta något som jag känner för just då. Veckans tema blev i alla fall jag inspirerad av och hoppas även ni ska bli det!

NÄSTA TEMA
Det som jag till slut valde som veckans tema är STILLEBEN. Och vad innebär då det, kanske några undrar. Då får ni några länkar nedan som ni kan titta in på för att veta mer.

På engelska heter det still life photography och jag hittade tyvärr inte några bra svenska sidor med exempel och inspirationsbilder, så jag hoppas det går lika bra med engelska. (Har någon ett tips på svensk sida får ni gärna lämna en kommentar)
Bli inspirerade och ta tillfället i akt att fotografera nya bilder! Lycka till!

Vid midnatt startar omgången med tema Stilleben.

Hälsar Helena

Psst... Ni har väl inte missat Fototriss på Facebook?

6 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Det är en utmaning och kanske inte så jätteenkelt om det ska bli bra. Det känns som om man måste hitta bra ljus för att få till ett snyggt stilleben (still leben, still life = stilla liv).
Här hittade jag några svenska varianter om någon nu är intresserad:

http://metrobloggen.se/lafoto/stilleben_-_foto/

http://www.pixgallery.com/sv/search?q=stilleben

Och här finns dom stora mästarna:

http://www.artquotes.net/famous-paintings/still-lifes/index.htm

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Man behöver absolut inte känna någon press att det måste bli jättebra, det är bara roligt om några tycker det är kul att testa!

Tack för länkarna! Ska titta in på dem.

@Receptomaten sa...

Gnuggar knölen och tar raska steg ut i köket :)

anemonen sa...

Det skall bli kul. Jag skall se om jag hinner fota tre stilleben i morgon. Jag har lite annat för mig men jag skall nog hinna klämma in det. Vi är väl alla amatörer så jag har inga krav på mig hur det blir. Jag ser det som en kul grej.

Jah Hollis sa...

Man vill ju alltid att det ska vara så bra att man själv är nöjd. Det är utmaningen, tycker jag.

jacglenphoto sa...

Riktigt trevligt tema - svårt men riktigt skoj , kommer definitivt att bli mer stilleben i framtiden.