onsdag, juli 01, 2009

Omröstning i jubileumstävlingen!

En efter en har sållats bort från de ursprungliga 113 fina bidragen och efter mycket vånda hade jag till slut bara tio kvar. Finalisterna i jubileumstävlingen är nu utsedda och det är dags för er att börja rösta och bestämma vem som kammar hem segern!

Uppdraget var att fotografera motiv som börjar på S eller E och sätta samman en bildtriss utifrån det. Finalisterna är de som jag personligen har fastnat mest för och där jag hittat något som tilltalat mig lite extra, rent bildmässigt eller i sammansättningen av trissen.

Så klicka er in till samtliga tio finalister nu, välj er egen favorit och rösta!

Uppdatering: Omröstningen är nu avslutad.
 • Nr 3: KADERMO
  Motivering: En härlig och rolig triss med fina action(?)-bilder på ovanliga fotomodeller som verkar ha varit oväntat samarbetsvilliga av de olika poserna att döma =)

 • Nr 20: WHATTHEFUCKDOTCOM
  Motivering: Snygga bilder som hänger ihop bra och som förhöjs och fint hålls samman genom sepiatonen. Och allra snyggast blir de när man ser bilderna tillsammans i collaget.

 • Nr 22: ELLAS INSPIRATION
  Motivering: Mycket stilrent och snyggt med behagliga färger och många S-saker. Samma motiv på bilderna som är varierade med olika vinklar och fokus, jag gillar!

 • Nr 27: ULRICA
  Motivering: Kreativ och genomtänkt uppbyggd triss som växer fram mer i varje bild och med en tydlig röd tråd i de fina bilderna!

 • Nr 37: CHRISTINA
  Motivering: Snyggt komponerade och fotograferade bilder i en triss med variation i tre helt olika motiven. Jag tycker bilderna står ut lite och de tilltalar mig helt enkelt!

 • Nr 40: GRÅTT BO
  Motivering: Som den makro-och-korta-skärpedjupfantast jag är, så fastnade jag genast för de här bilderna. Små saltkristaller stiligt förevigade med vackra färginslag!

 • Nr 44: MOA
  Motivering: Tanken bakom bilderna var att fånga det vackra i sådant vi anser fult - och det har hon gjort bra! Grafiskt snygga bilder blev resultatet av fotograferingen av en elstolpe.

 • Nr 46: PHOTOSBYKAROLINA
  Motivering: Ett till bra exempel på att man kan se nya motiv överallt som kan bli vackra att se på bild! Enkelt och stilrent fotograferade detaljer där den röda tråden är elementär...

 • Nr 49: @NEMONEN
  Motivering: I den här bildtrissen växer motivet fram för varje bild, en kul idé! Jag gillar när man kan se tanken bakom bilderna och att trissen hänger ihop fint och så är det här.

 • Nr 69: MAMMA MED KAMERA
  Motivering: Segel, stag och skot. Segel känner jag ju till, men som den landkrabba jag är kände jag inte till de andra två innan. Nu vet jag hur vackra de kan vara, för det här är snyggt fotograferat! Gillar den röda tråden som är segling och vackert blått och vitt. Mamman kan hantera sin kamera!
Omröstningen kan härmed börja och pågår fram till söndag 5 juli kl 22.00. ALLA är välkomna att rösta (inte bara trissdeltagare), men bara en gång. Tipsa gärna om röstningen på er bloggar så att våra finalister får många röster! Uppdatering: Omröstningen är nu avslutad. Vem som vann avslöjar jag under måndag 6 juli.
5 juli kl 22:10: Det kom in totalt 314 röster. Tack alla ni som röstat!

Andra bloggar om: , , , ,

13 kommentarer:

PhotosbyKarolina sa...

Åh, vad glad jag blir för nomineringen! Lycka till alla!

christina sa...

Helt oväntat att jag blivit nominerad och jag är jätte glad!!! Lycka till alla!!!

anemonen sa...

Detta gladde mig mycket då jag är novis på foto, men tänker utveckla detta med fotografi. Mycket har jag lärt mig genom att delta i bl a Fototriss. Lycka till alla.

Hanna sa...

Riktigt bra val av finalister. Kul att det det kan bli så fina trissar av två bokstäver.

Jah Hollis sa...

Det är bara att gratulera de utvalda.
Dock kan jag tycka att det blir lite enahanda med alla finaltrissbidrag som bjuder på döda ting (nästan alla) om än tekniskt duktigt fotade.
På flera av bidragen återkommer också samma motiv på alla tre bilderna.
Hade jag fått välja skulle jag gärna sett bilder med mer liv, känsla och humor (eller mänskligt allvar) i. Kanske på bekostnad av det tekniskt perfekta, lite studiomässiga.
Rätt intressant är det också att de två sepiatonade bidrag jag sett (av över 80 bidrag jag kollat och kommenterat) båda kom med till omröstningen.

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>> Jah Hollis: Det här med bilder är alltid svårt och hur man uppfattar en bild och vad man tycker är bra eller dåligt är ofta väldigt individuellt. Om alla deltagare skulle få välja ut sina egna tio favoriter kan jag nästan garantera att listorna skulle se helt olika ut, även om några trissbidrag säkert skulle återkomma hos flera.

Men nu är det jag som valt och dessa tio finalister är mina egna personliga favoriter och jag har enbart utgått ifrån vad JAG tycker om och det jag tilltalas av i en bildserie - som "mamma" till Fototriss tar jag mig den friheten :). Och min ambition är heller inte något annat än just detta. Att låta alla bidrag vara röstningsbara för att ge alla en möjlighet att tycka till, är inget som jag i nuläget kan administrera, och jag tror inte heller att folk skulle orka titta igenom över 100 bidrag och sedan rösta. Därför gör jag först urvalet, men sen lämnar jag över bestämmandet till er och jag är säker på att ni gör ett bra röstningsjobb då :)

Jah Hollis sa...

Hej Helena!
Jag är mycket väl medveten om det du skriver här ovan. Samtidigt skapas ju Fototrissen av alla oss som skickar in våra bidrag för andra att titta på.
Så därmed tycker jag också jag kan ta mig friheten att ha åsikter om den.
Det är inget fel på de bidrag som kom med till omröstningen. Men när jag tittade igenom alla tio på raken (flera gånger) kände jag att det var, som någon sade, "kompetent men lite tråkigt".
Men jag har röstat på ett bidrag. Vilket behåller jag för mig själv. ;-)

Pialotta sa...

Som sagt är det du som väljer ut och jag har röstat på min favorit här.. nämligen utan tvivel Christinas bidrag:-)

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>>Jah: Självklart har du rätt att ifrågasätta urvalet och utan alla er deltagare skulle det inte finnas någon Fototriss. Min bildsmak speglas dock i de urval jag gjort och enda sättet att få ett annan variation är nog att låta någon annan välja finalister. Det kanske är något jag kan fundera på nästa gång jag har tävling och lämna över ansvaret för finalisterna till en av deltagarna då.

Bosse sa...

Jag delar Jah Hollis synpunkter och har full förståelse för Helenas inställning. Så kluvet kan det vara här i världen.
:-)

Lena sa...

Tycker det är ganska tråkiga bidrag du valt ut, men har iaf röstat på den jag tyckte bäst om av dom.
Har avslutat min blogg å deltar inte längre i fototrissen, men kollar varje vecka :-)

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>> Det är trist att uppfattningen hos många tycks vara att jag valt ut tråkiga bidrag i tävlingen. Jag har lagt ner en hel del tid på att gå igenom samtliga bidrag flera gånger och tycker väldigt mycket om alla tio finalisterna som jag slutligen valde, så jag känner mig i alla fall nöjd själv. Jag hoppas att inte alla de 274 personer som hittills röstat är missnöjda med urvalet.

Ni som är missnöjda får jättegärna berätta vilka 10 ni hellre hade sett i finalen och varför ni valt just dem. Det är alltid intressant att få höra hur andra resonerar och tycker.

Maria/mamma med kamera sa...

Det är ju alltid kul när ens bidrag betraktas som tråkigt ;)!
Jag skulle inte orka titta igenom över 100 bidrag för att rösta, och jag inser att Helena har gjort ett jättejobb, som är både tidskrävande och svårt, med att välja ut finalisterna. Jag tror alltså att det måste göras ett urval. Hur det ska göras vet jag inte, men det är trots allt Helena som startade den här sidan, så det är väl upp till henne att bestämma det. Är vi andra oeniga i premisserna, som var mycket klara redan från början, så behöver vi ju faktiskt inte delta. (Och ja, jag hade tyckt samma sak även om jag inte hade varit med bland finalisterna.)