onsdag, mars 04, 2009

Omröstning i Fototrisstävlingen!

Nu är finalisterna klara i Fototriss första tävling - så nu är det er tur att rösta fram en slutlig vinnare! Uppdraget alla fick var att i sin triss visa upp bilder av motiv som alla hade samma begynnelsebokstav och det skulle vara bokstaven F eller T. Här finns mer info och alla deltagare.

Av de 186 (!!) bidrag som hade kommit in innan deadline, har jag efter många timmars tittande och väljande och sållande lyckats plocka ut 12 stycken trissar som jag personligen fastnat speciellt för, ibland har det varit tanken bakom trissen, den röda tråden, de snygga bilderna - eller allt sammantaget. Jag får också tacka mamma som fick agera bollplank i det sista skedet av urvalet!

Det har verkligen inte varit lätt och jag måste tacka ALLA för den tid ni lagt ner på era fototrissar! Det är så många som har varit kreativa och klurat ut roliga, vackra och personliga trissar. Jag har tittat och läst hos samtliga deltagare och gjort grovgallringar. Sen efter ha sorterat bort ännu fler hade jag ett 50-tal bidrag kvar som jag tittat extra på - men nu står det slutligen mellan 12 starka trissar...

Tack för alla bidrag och lycka till till finalisterna!
önskar Helena på Bildbloggerian och Bildbloggerians dagliga

Här är finalisterna! Klicka på namnen för att se deras trissar.
 • Nr 19: BOKMALEN
  Motivering: Snyggt sammanhållen triss med det svartvita och träbyggnaderna som röd tråd i de vackra bilderna.
 • Nr 44: CATHERINA
  Motivering: Fint och kul med tre av varje mot svart bakgrund på det två första bilderna, och tuff avslutning med tänderna...
 • Nr 53: MARIA BERG
  Motivering: Här genomsyrar hela inlägget temat bokstavstriss! Inte bara bilder med motiv som börjar på T utan hela inlägget är dessutom skrivet på T. Kul och kreativt!

 • Nr 54: N SOM I NORRLAND
  Motivering: Tre vackra norrlandsbilder som sinsemellan är helt olika, men alla tre fotona har förmedlat något och fastnat kvar hos mig efter titten.

 • Nr 87: ANNELIE
  Motivering: En vacker och stilren triss som hålls samman av det svarta och vita tonerna i bilderna, trots att det är färgbilder. (Ett tips är att klicka upp collaget i stora formatet.)

 • Nr 96: HEA FOTO
  Motivering: Genomtänkt triss som knyts samman på ett mycket bra sätt i den tredje bilden. Dessutom snyggt tagna bilder som känns som studiobilder!

 • Nr 101: ULRICA
  Motivering: Här har Ulrica tänkt ett steg längre och fotograferat vardagliga motiv i "fel" miljö vilket gör trissen speciell och oväntad. Kul!

 • Nr 108: SUSANNE
  Motivering: Flera hade tandvårdstema i sina trissar, men det var denna jag fastnade mest för med fint tagna bilder. Gillar att det blir en tredje samlande bild med hela kitet och den läckra tandkrämen på väg ut ur tuben. Även här bör ni klicka upp bilderna större för att de ska komma till sin rätt.

 • Nr 121: NINNI
  Motivering: Det är inte bara mycket snygga bilder med vackra färger, utan de har dessutom en röd tråd - alla tre är bilder av olika material som börjar på T och det ger pluspoäng.

 • Nr 145: VIGFUS
  Motivering: Även här finns en extra tanke med temat, mer än den gemensamma begynnelsebokstaven. Jag tycker det var ett roligt grepp att temat i temat är att bilderna alla visar på före detta saker. Dessutom är bilderna snygga med lite annorlunda motiv.

 • Nr 148: GULDLOCK
  Motivering: Det här känns verkligen genomtänkt och kreativt och här är de röda trådarna flera. Samma begynnelsebokstav F, men dessutom är motiven alla verktyg och slutligen har Guldlock även fått med bokstaven T tack vare de röda tomaterna som en extra uppiggande effekt i de fina bilderna.

 • Nr 185: ANNIKA PÅ RUBINARA
  Motivering: Så vackra bilder med mjuka underbara färger! Men inte bara det, utan det finns en tydlig röd tråd i bilderna som sedan knyts samman i den avslutande bilden på ett fint sätt. Tulpanerna bidrar till att bilderna får något extra.

Härmed börjar omröstningen
och den pågår fram till klockan 23.00 söndag 8 mars. Så varsågod att rösta i formuläret nedan på den fototriss som DU tycker är allra bäst av dessa 12 bidrag!

Röstningen är öppen för alla, inte bara deltagare i Fototriss, så tipsa gärna om omröstningen på era bloggar så att vi får in riktigt många röster.


: : : : : : : : :

Omröstningen av avslutad och en vinnare är utsedd!
Klicka här för att se vem som vann>>>>

: : : : : : : : :

Och segraren blir alltså utsedd till Månadens Fototrissare och vinner en reflexskärm från tvspelsweb.se! För att hålla spänningen uppe så kommer ni inte att kunna se den exakta ställningen under omröstningen, utan jag kommer att avslöja vinnaren och slutresultatet i början av nästa vecka...

Andra bloggar om: , , ,

32 kommentarer:

Jo sa...

Det var ett digert jobb du har gjort! :) Jag tycker att du har lyckats bra med valet av finalister, det är bara att gratulera dem och önska dem lycka till! :D

Anonym sa...

Kan inte vara så lätt det där att välja ut.. många kanontriss och det växer sig större och större.. snart lika stort eller är det så kanske, som Tisdagstemat:-)
Bra val Annika Rubinara fick min röst.. fantastiska foton. Blir ju alltid mycket vackrare i storformat oxså.. men bilderna tar så stor plats på bloggen då med pizlarna menar jag.. vet inte hur många foton man kan ta upp på bloggen.. tyngdmässigt sett..
Ha de fint i väntans tider Helena:-)

Anonym sa...

Ser jag har en hel del felstavningar.. men du vet "bråttomfröken" är alltid i farten på tangenterna;-) /Pialotta

Ninni sa...

Tack snälla Helena och Gunvor! Jag känner mig oerhört hedrad och glad bara över att få komma med till finalen...
Må så gott!

Anonym sa...

Åhhh tackar de ödmjukaste för nomineringen, kul.

Anonym sa...

Bra val du gjort! Kul det här ju, och alla har ju varit jätteduktiga!
Ha en bra dag!

Ulrica sa...

Tack snälla för nomineringen. Även jag är glad, hedrad och mycket stolt att få vara bland de tolv finalisterna. Tack!

Mamma Russin sa...

Har röstat nu och jisses det var inte lätt... alla korten var kanon.. men till slut så får nummer 54, maria berg min röst.... :)

spännande att följa detta..

kram

Mamma Russin sa...

nummer 53 var det visst..;)

Maria Berg sa...

Tack för all tid du lagt ner! Jag har tittat på en hel del av trissarna men absolut inte alla - så jag vill speciellt tacka för att du valt ut några så jag har speciella att besöka, TACK.

Sen inte att förglömma tack för att du hittade något hos min blogg som du tyckte om... nu håller jag tummarna för att andra också tycker om den...Maria Berg

Ruben sa...

Har röstat på min favorit! /Ruben

Anonym sa...

OMG :o
*hedrad till tusen*

Tack för en underbar serie utmaningar, ibland behöver man en extra knuff för att masa sig ut med kameran och då utgör fototriss en fin spark. :)

Anonym sa...

Oj, oj, Tack å Bock för nomineringen!! Jag känner mig otroligt hedrad å hade inte trott det å det gör mig sååå glad!! Tack!!
Å vilken tid du måste ha lagt ner för att kolla igenom alla bidragen!! Stor eloge till dig!!
Stor Kram, Maria

Veronica sa...

Hej!

Kul att se finalisterna och du har verkligen lagt ner mycket jobb :) Det blir ju bara fler och fler för varje vecka och din fototriss är så himla rolig!

Kram

Anonym sa...

Fantastiskt bra tolkat tema av Maria Berg! /Susie

Anonym sa...

Ett stort Grattis till Er som har valts ut. Ett tufft uppdrag, som Helena har gjort bra. Jag har lagt min röst, men av de tolv finalisterna så hade jag tre favoriter. Det var inte helt lätt.
Amanda Andersson

Anonym sa...

Tusen tack för nomineringen. jag blev så förvånad och jätteglad att jag höll på att ramla av stolen när jag såg det och nu kan jag inte göra annat än gå omkring med ett stolt leende på läpparna och sen vänta på att röstningen ska vara över...hihi. Spännande alltså! :D
/Annelie

Sarah sa...

Wow vilket jobb du lagt ner. Lycka till allihop!

annette sa...

Vilket jobb Du lagt ner på detta, vi får även tacka mamma Gunvor.

GRATTIS till alla finalister,och lycka till i finalen!

annette

anemonen sa...

Grattis till finalisterna. Många foton var vackra och svårt att rösta, men nu är det gjort.

Anonym sa...

Tackar ödmjukast för nomineringen och den fina motiveringen. Blev både busglad å överraskad :o)

Anonym sa...

Vilket otroligt arbete du gjort, en stor eloge!! En av dina finalister vann mitt hjärta även innan nomineringarna släpptes. Nyfiken? Bokmalens bilder föll jag direkt för :o)

Tack för en jätte bra blogg och för inspiration till fotografering du ger oss ;o)

Häls. Eva-lena

Anonym sa...

Vilka fina bilder du har valt ut till finalen. Det var genomgående fina bilder och genomtänkta teman. Jätteroligt att få titta och bedöma. Det är verkligen kul att få hitta andra fotointresserade och bli inspirerad av deras bilder. Jag har en glasklar favorit och har skickat iväg min röst.

Agneta sa...

Tack för nomineringen och den fina motiveringen. Jag blev överaskad och väldigt glad. Tack också för inspirationen till att ta andra foton än vad jag är van vid.

Susanne sa...

Tack för nomineringen, Helena och blivande mormor! Blev mycket glad denna annars inte helt roliga dag. Ännu en puff för mig att fortsätta med fotograferingen.

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>> Tack för alla era snälla kommentarer! Både från er nominerade och ni andra =) Jag blir jätteglad över att se att mitt jobb med Fototriss är uppskattat, det gör det så mycket roligare att fortsätta hitta på nya utmaningar åt er varje söndag. Jag hoppas jag ska ha tid och ork att fortsätta även när min lilla bebis kommer i april :)

Anonym sa...

Roligt med dessa tolv proffsutvalda bidrag och snygga motiveringar. Har gett mig fotografitips, kan man säga... ;-) Hade tre favoriter bland de tolv, en fick min röst :-) Men grattis till er alla tolv, ska bli spännande få se vem som vinner.

Anonym sa...

Tack så jättemycket för nomineringen! Känner mig redan som en vinnare. Tyckte jättemånga andra hade snyggare foton. Röstade på mig själv, så jag är säker på att få en röst i alla fall. :)

Anonym sa...

Oh la la så roligt :D
Å vilket jobb du har gjort att gå igenom alla underbara bidrag!
Blev väldigt överraskad, det här är nog det roligaste som hänt mej i mitt korta bloggliv :D

Anonym sa...

Ojoj, vad du har lagt ner tid här... Fast när man ser Catherina (som från början var min favorit) och HEA så förstår man hur långt efter man ligger. Svårt att bestämma mig för vem jag egentligen har som favo - Catherina för att jag såg henne först eller HEA som har så tilltalande bilder också???

Anonym sa...

Jag gillar bäst 121 och sedan 185...
många fina trissar!

Anonym sa...

vilka underbara bilder från finalisterna! så svårt att välja favorit...
Tack till dig Helena för ditt arbete med fototrissen varje vecka. Dina teman inspirerar verkligen. Och när lördagen kommer börjar man undra vad temat ska bli..
hoppas verkligen du orkar fortsätta när bebisen kommer!
Ha det så bra
Maria