torsdag, maj 07, 2015

Omröstning i jubileumstävlingen!

Nu är det dags att rösta fram vinnarna i jubileumstävlingen! De tre gästdomarna Anna-Lena, Borgmästaren och Åke har valt ut finalisterna och nu är det upp till er att rösta på den triss som ni gillar bäst av dessa. Domarna gav mig tre favoriter var, samt två reserver ifall de skulle valt samma. Alla ser olika på bilder och det blir en bra spridning på finalisterna när det är flera som väljer. Det var faktiskt bara en av de utvalda som som hade fått två av domarnas röster. Vilken triss röstar du på? Klicka dig in till alla nio finalister och välj din favorit.


FINALISTERNA

Åkes finalister:

Anneli - A´la Foto
En av de som varit med från starten och alltid livat upp glatt med sina färger. En mittenbild som är urtjusigt fotad i sin vinkel där blommorna stor uti sin slänt. Två sidobilder som hon delat in elegant i sitt rutmönster på bildens placering av objektet. Hon har verkligen tänkt till.

Lars G
Lars har lagt blommor vatten och sol åt sidan och gett sig ut bland en lerig bana där svettiga människor tävlar i uthållighet. Se bara den förtvivlade blicken i bild tre, hur slut är inte kvinnan i första bilden om man spanar in ansiktsuttrycket…Jag har pratat med en vän som deltog. Och hon var glad att hon tog sig runt. Motion och vilja på hög nivå lyser i bilderna.

Eva Trillian
Jag föll pladask för bilden med segelbåten i horisonten. Den andra bilden visar frid från havet diffust i bakgrunden till vacker gul klipphäll med snygga låga blommor där havet förmodligen blåser in.

Borgmästarens finalister:


Tidiga morgnar kan vara helt magiska och den trolska skönheten i dessa bilder förmedlar den magin och stillheten till fullo. Solens första strålar som färgar hela omgivningen gyllene ger ett enhetligt färgspråk som minner om sagans värld. Dimman som snart ska skingras visar flyktigheten i motivet. Gässen som klyver vattenytan visar på den tystnad som råder en morgon som denna.

Efter vintervilan är naturen är överhopad av gräs, kvistar och torra löv i överflöd. Det svartvita är ett annorlunda val vid bilder av våren men fungerar väl i sammanhanget och tillför bilderna en känsla av att vinterns gamla damm behöver rensas ut genom en vårstädning. Våren som förnyelsens årstid avbildas på ett stämningsfullt sätt. Man får en känsla av att man sett en nästan allt för privat sida av skogen.
Vårens första späda skott visar på en färgrikedom som man ofta förbiser. Bilderna får betraktaren att stanna upp och förundras över naturens små mirakel. Närbilderna framhäver motiven och får de starka färgerna att framträda fint mot bakgrunderna. Kvistarna kors och tvärs finns med i alla bilderna. Det filter som lagts på bidrar till att framhäva naturens förunderlighet.

Anna-Lenas finalister

 Gunillas blogg mellan himmel och jord
Landskapsbilder där det ljusa, skira och gröna framhävs. Samtidigt som de varma jackorna behövs i den fortfarande lite kalla (nordan?)vinden.

Leena - Utomhusliv
Det här är en perfekt tolkning av våren. Vi tror att den är här på riktigt och så kommer bakslaget. Talande bilder.

Irene da capo
"Våren är inte bara sol och värme", skriver fotografen. Men tittar man med noga kan man hitta små guldkorn... även den dystraste dag. Fint fångat.

VINSTERNA

Tre presentkort från Coolstuff går till de finalister som får flest röster i omröstningen.
1:a pris   Presentkort värde 1 200 kr
2:a pris   Presentkort värde 500 kr
3:e pris   Presentkort värde 300 kr
Ev vinstskatt betalas av vinnarna.

RÖSTA HÄR

Omröstningen pågår fram till söndag 10/5 kl 20.00.


Lycka till alla finalister!

Hälsar Helena

8 kommentarer:

Eva Trillian sa...

:D En väldigt trevlig överraskning att komma hem till!
Lycka till, alla!

Anneli - A'la Foto sa...

Åh tack Åke! Vad glad jag blir! :) Och grattis alla andra finalister! Ser att mina favoriter kom till final! Lycka till!

Gunilla sa...

En glad överraskning!
God tur till oss alla tävlande!

irene sa...

Nämen nu blev det spännande... :D

Spanaren sa...

Tänk att få se alla dessa bilder som ett vykort *ljuvligt* eller kanske alla bilder som ett stort vykort?

Lycka till önskar jag er alla/ kram

Sami Rahkonen sa...

Se där jaa :) Va kul!

Leena sa...

Jättekul var det! Lycka till alla!

Janne sa...

Grattis till alla finalister :)