lördag, maj 31, 2014

Nästa tema

Hej alla! Som ni såg förra veckan har Fototriss fått en lillasyster på Instagram, då jag introducerade @Fototriss där. Tanken är att Fototriss på Instagram ska fungera som ett komplement och lite extra inspiration till det ordinarie Fototriss här på bloggen. På Instagram kan man frossa loss i temat och lägga upp hur många bilder man vill under veckan. Och den här veckan ska jag till trissen föra in ett tema, och fotofenomen, som fötts på Instagram.

NÄSTA TEMA...
... handlar om att vända kameran nedåt och låta sina fötter få en plats i bilden - temat är From where I stand, eller #fromwhereistand som är den hashtagg som används på Instagram. Den engelska formuleringen är så etablerad, så jag använder den även här istället för att försvenska den.

Det finns nästan en miljon bilder (!) under denna hashtagg på Instagram. Alla bilder som samlas under taggen följer visserligen inte ursprungsidén med att det ska vara en bild fotograferad rakt uppifrån, ned mot sina fötter. Men det är precis på det sättet det är tänkt att ni ska fotografera denna vecka, så glöm inte bort att fötterna, med eller utan skor, ska vara med på ett hörn :)

Det kanske kan tyckas simpelt vid första tanken, men jag själv tycker det här är en riktigt kul fotoidé och det handlar om att vara kreativ och få till en intressant bild.De övre tre bilderna är några av mina egna bilder på #fromwhereistand-temat. De undre bilderna har jag hämtat från andra på Instagram. Länkar till de tre fotograferna finns under bilderna.

Hoppas ni tycker temat är inspirerande och ni har roligt när ni fotograferar era trissbilder! Och precis som vanligt börjar denna omgång i morgon söndag. Välkomna tillbaka!

Hälsar Helena

3 kommentarer:

Åke sa...

Så spännande det ska bli. Jag ska fira en 40 åring idag så där hittar jag nog motiv :)

Per-Anders sa...

Kul och inspirerande tema!

Maria LENN Thunholm sa...

Jo tack, instagram fungerar ju bara med iPhone och Android. :-p

Mina fötter? Jag tror inte det, jag har en liten konstig nagel... :-p Men jag ska se om de smà sätter sig pà fötterna.