onsdag, februari 06, 2013

Omröstning i par-tävlingen!

Timmen är slagen, nu börjar omröstningen i tävlingen med tema: Par! Gästdomaren Susanne har jobbat hårt med att välja ut sina åtta favoriter och nu lämnar jag över ordet till henne:

Jag vill börja med att tacka Helena som gett mig förtroendet att vara gästdomare. Och jag vill passa på att tacka alla ni som bidrog till att jag vann förra trisstävlingen. En stor lycka för mig. Kan skvallra för er att en resa är inbokad och kommer i november att ta mig och min kära till Kap Verde. Men nu till helgens tävling…

Att vara domare är långt ifrån en enkel uppgift. Det är så lätt att sitta hemma och tycka en massa men när jag själv nu hade till uppgift att välja ut 8 stycken finalister så har jag insett

hur otroligt svårt det är. Det finns HUR många bra bidrag som helst men finalisterna är begränsade i antal så det var bara att börja välja. Jag har tittat på alla bidrag flera gånger. Jag har läst det alla har skrivit. Jag har sökt en röd tråd, ett sammanhang och en tanke. Jag är själv ingen proffsfotograf

och har inte letat efter kvalitet utan försökt se tanken bakom trissen. Även om det här har varit oerhört svårt så har det varit roligt och spännande. Och till min hjälp har jag haft min familj som bidragit med deras tankar. Tack!

Så nu önskar jag alla finalisterna i temat ”PAR” Lycka Till!
/Susanne

FINALISTERNA 
Dessa åtta bidrag tävlar i finalen, gästdomaren beskriver själv varför hon valt respektive triss.
Klicka på respektive namn för att se deras fototrissar, rösta sedan i formuläret längre ned på den här sidan.


Min Dag
En charmig, snygg och fyndig triss med våra älskade gemenskapsdrycker som tema. Presenterade i ljuva pastellfärgade burkar ”a´la 80-tal” som berörde mig vid första titten. PAR-tolkningen är härligt kreativ och dessutom snyggt presenterad. Trissen har en klar röd tråd, likt en bildserie med en början och ett slut.

Per-Anders
Den här trissen fick mig att le, känna glädje och värme. En underbart kreativ triss där fotografen bjuder på sig själv på flera olika sätt. En väl sammanhållen och rolig triss med röd tråd och tydliga PAR-tolkningar.

Beppan
Så mycket värme, omtanke och kärlek. Bilder fyllda av gemenskap och ”-jag blir rörd och glad” som sonen sa när han hjälpte mig att välja den här trissen och jag kan bara hålla med i hans ord. Ett underbart ulligt och  gulligt lamm-PAR som visar en väl sammanhållen triss i ljuv utomhusmiljö.

Jacglenphoto
Den här föll jag för direkt och kände att den var en klar finalist. En stilren, snygg och oerhört kreativ triss med en klar röd tråd och en sammanhängande bildserie. Bakom varje bild finns en tanke och det var det som gjorde mitt självklara val. Att med två strån skapa dessa PAR-motiv är riktigt coolt.

Anni
En mycket charmig och genomtänkt triss med hjälp av goa invånare från Mumindalen. Jag känner tanken bakom och den röda tråden finns där klart och tydligt. Jag blev glad och varm direkt när jag tittade in här och fick äran att möta Snusmumrik och dom andra deltagarna i denna PAR-triss. Annorlunda och mysig tolkning.

Villa Viola
Ljusa, ljuva bilder hämtade från vardagens tillvaro med strumpor som köps i PAR men som av någon konstig anledning ofta tappar bort varandra. Jag föll för den kreativa tolkningen och enkelheten. Den röda tråden är tydlig och bildserien väcker fantasin och glädjen inom mig.

Photos by Muskelberger
En sammanhållen triss med klar röd tråd som visar på värme, vänskap och ömhet i en annan form av PAR-relation, människan och hunden. Trissen är snygg i sin svartvita tolkning och varje enskild bild har ett budskap och förmedlar något kärleksfullt. Sista bilden är verkligen något extra, den är underbar.

Click Snap Shot
Snygg, kreativ, genomtänkt triss med tydlig PAR-tolkning. Trissen har en röd tråd och en samhörighet. Med motiv från allas våra vardagskryddor har man skapat en stilren tolkning och kryddat den lite extra med sista bildens formation av Yin och Yang som pricken över i.


RÖSTA HÄR
Omröstningen pågår fram till lördag kl 15.
VINSTERNA
De tre som hamnar på prispallen vinner ett presentkort hos Coolstuff.
1:a pris. Presentkort, värde 1 000 kr
2:a pris. Presentkort, värde 500 kr
3:e pris. Presentkort, värde 300 kr
Ev vinstskatt betalas av vinnaren.

Lycka till alla i tävlingen!

Hälsar Helena

8 kommentarer:

Beppan sa...

Oj vilken överraskning! Så skoj att vara med bland de tio....

Axart sa...

Fina finalister, lycka till allihopa!

AX

Anni sa...

Oj, vad roligt! Så glad jag blev nu!

Laila sa...

Sjutton så svårt det var att rösta den här gången! :-D

Kerstin sa...

Men jag tackar!!! Va glad jag blev till en finalplats!

jacglenphoto sa...

Tackar för detta - otroligt skoj både med finalplats och tema.

Muskelberger sa...

Vad roligt att ha fått en finalplats! Det känns extra kul då bilderna betyder mycket för mig.

ClickSnapShot sa...

Wow! Vilken överraskning! Jag tackar och bugar! Otroligt roligt och spännande att vara kvar i tävlingen. Lycka till alla finalister!