lördag, september 27, 2014

Fototriss del 274: Arkitektur

Välkomna till den första helgen i Fototriss sexåriga historia då omgången startar på en lördag! :) Istället för att jag först offentliggör temat på lördag morgon och sedan startar omgången vid midnatt mot söndag, startar nu den nya fototrissveckan så snart jag har publicerat temat på lördagen.

Men känn ingen stress över att behöva lägga upp era trissar snabbt, utan ta dagen eller helgen på er för att fotografera bilder för temat först och lägg sedan upp bilderna och var med i Fototriss när ni har möjlighet under helgen. Eller den kommande veckan, för ni har precis som vanligt hela veckan på er att vara med. Jag kommer testa det här upplägget ett tag framöver och hoppas att det kommer fungera bra!

VECKANS TEMA...
...är ARKITEKTUR. Vi har haft temat förut, men det var länge sen sist och jag tycker det är ett spännande ämne, så vi kör det igen. Visa helheter eller arkitektoniska detaljer.

Så är förklaras begreppet på Wikipedia: Arkitektur avser allt mänskligt byggande och formande av den fysiska miljön. Arkitektur är också läran om formgivning av i första hand byggnader. Det är emellertid ett multidisciplinärt ämnesområde som verkar mellan konst och vetenskap och även omfattar landskap, städer, interiörer, möbler och enskilda objekt.

REGLERNA
  1. Visa 3 bilder på temat i din blogg
  2. Länka till Fototriss, direkt till detta inlägg
  3. Skriv in direktlänken till ditt inlägg i formuläret nedan
Kom ihåg att ni också kan vara med i @Fototriss på Instagram! Se det som ett komplement till bloggen och där kan ni lägga upp en eller flera bilder på temat.

Hälsar Helena

: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :

DELTAGARE I FOTOTRISS DEL 274: ARKITEKTUR

söndag, september 21, 2014

Fototriss del 273: Vägar


Välkomna till en ny omgång av Fototriss! Veckans roliga tema kommer från Veiken, som vann senaste tävlingen. Tack för ett bra förslag!

NÄSTA TEMA...
...är VÄGAR. Så här man kan läsa på Wikipedia: En väg är en plan yta för transport mellan två platser. Vägar kan anpassas för fordon, djur eller fotgängare.

Så varsågod att visa upp de gator, stigar och alla andra vägar ni hittar!

REGLERNA
  1. Visa 3 bilder på temat i din blogg
  2. Länka till Fototriss, direkt till detta inlägg
  3. Skriv in direktlänken till ditt inlägg i formuläret nedan
Kom ihåg att ni också kan vara med i @Fototriss på Instagram! Se det som ett komplement till bloggen och där kan ni lägga upp en eller flera bilder på temat.

Från och med nästa vecka kommer ni att kunna börja lägga upp och länka era bilder redan då jag presenterar nya temat på lördag morgon. Som jag berättade igår kommer jag att testa detta nya upplägg och hoppas att det kommer fungera bra.

Hälsar Helena

: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :

DELTAGARE I FOTOTRISS DEL 273: VÄGAR 

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

lördag, september 20, 2014

Nästa tema

Vad roligt det var att få se lite mer av er i förra veckans tema! Några bjöd på hela sig själv och några lite mindre, men man fick ändå en känsla av personen bakom bilderna. Tack för att ni delade med er!

Vinnaren Veiken från förra tävlingen har fått välja det nya temat, de här tankarna har hon om det. -Vi i det här landet är ju ett resande folk på alla sätt. Ett tema skulle kunna handla om logistik. Gata, väg och/eller stig.

NÄSTA TEMA...
... blir därför just VÄGAR. Så här man kan läsa på Wikipedia: En väg är en plan yta för transport mellan två platser. Vägar kan anpassas för fordon, djur eller fotgängare.

Ja, nu får du klura på vilken typ av vägar du ska ha med i din Fototriss! Ta med dig kameran eller mobilen ut på en promenad och låt fötterna välja väg. Stor eller liten, i stad eller landsbygd, i skog och mark.

Vid midnatt startar omgången, välkomna att börja länka till era trissar från och med då!

NYHET...
... från och med nästa helg tänkte jag köra en förändring i upplägget här på Fototriss. Som det är nu publicerar jag ju temat varje lördag morgon, men man kan inte börja länka till sina bilder förrän omgången startar på söndagen (dock redan vid midnatt). Jag tänkte nu under några veckor framåt testa att låta omgången starta direkt när temat offentliggjorts, på lördagen.

Fortfarande tycker jag att ni försöka ta nya bilder för temat så ofta ni kan, det är ju lite det Fototriss går ut på. Att få inspiration till att hitta nya motiv och nya sätt att fotografera på. Så känn ingen hets att behöva lägga upp bilderna så snabbt som möjligt! Vill ni vänta till söndagen, så gör det. Men för de som vill lägga upp sina bidrag under lördagen kommer möjligheten nu att finnas. Så är det redan på Instagram och så kör vi i bloggen också som ett test från nästa lördag.

Lycka till med fotograferingen, vi ses i morgon ute på vägarna! :)

Hälsar Helena

söndag, september 14, 2014

Tävlingen är avgjord!


Nu är tävlingen avgjord och vi har en guld-, silver- och bronsmedaljör att gratulera! Den som fick flest röster av alla visade upp den mönstrade triss från växtriket som ni ser här ovanför och vinnaren är...

... VEIKEN!

Ett stort grattis till dig - 
du har vunnit ett presentkort från Coolstuff, värde 1.200 kr

De andra två på prispallen är:

Mias mix, på andra plats.
Hanna, på tredje plats.

Grattis till er också! Ni har vunnit presentkort från Coolstuff, värde 500 resp. 300 kr.

Om ni är nyfikna på att se hela resultatlistan, så finns den nu i omröstningsinlägget.

Glöm inte bort att en ny omgång av Fototriss pågår och där temat är En del av mig, där vi får en möjlighet att få se personerna bakom alla fina fototrissar. Så spana in bidragen och var med själv!

Tack till alla som deltog i tävlingen och alla som varit med och röstat på sin favorit! Lika roligt som det är att se ert engagemang här, lika sorgligt är det att titta på valvakan på teve och se hur en stor del av Sverige har tänkt i valet 2014. Eller snarare inte tänkt. Sveriges numera tredje största parti fick definitivt inte min röst.

Hälsningar
Helena

Fototriss del 272: En del av mig

Välkomna till en ny omgång av Fototriss! Omröstning pågår fortfarande i förra veckans tävling, så har ni inte redan spanat in finalisterna är det dags att göra det och lägga en röst på den mönstrade triss ni gillar bäst.

NÄSTA TEMA...
...är EN DEL AV MIG. Som jag skrev igår tänkte jag att ni skulle få visa lite av personen bakom kameran i veckans triss. Välj själv hur du mycket du vill dela med dig av - en selfie, en spegling, händerna, näsan eller kanske hela dig!

REGLERNA

  1. Visa 3 bilder på temat i din blogg
  2. Länka till Fototriss, direkt till detta inlägg
  3. Skriv in direktlänken till ditt inlägg i formuläret nedan
Lycka till!

Kom ihåg att ni också kan vara med i @Fototriss på Instagram! Se det som ett komplement till bloggen och där kan ni lägga upp en eller flera bilder på temat.

Hälsar Helena

: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :

DELTAGARE I FOTOTRISS DEL 272: EN DEL AV MIG

lördag, september 13, 2014

Nästa tema

Har du röstat än? Ja, och eftersom forumet är Fototriss nu tänkte jag inte på riksdagsvalet (som du självklart också måste rösta i), utan på om du hittat någon favorittriss i omröstningen i veckans tävling. Kolla igenom de åtta fina finalisterna och rösta på den just du gillar bäst! Till omröstningen >>

NÄSTA TEMA...
... är EN DEL AV MIG. Jag tycker att det vore roligt att få se lite av er fototrissare och få en aning om vem som står bakom kameran. Jag tänkte först att temat skulle vara selfie, men alla är ju inte så glada i att visa upp sig själva, så jag breddade temat en aning och tänkte att ni kan välja hur mycket av er själva ni vill visa på bild i veckans triss. Vill ni visa ansiktet, så ta gärna ett självporträtt, men är ni lite blyga kan ni välja en annan de av er själva :)

Från och med midnatt kan ni börja länka till era trissar, men sen har ni som vanligt hela veckan på er att vara med i denna omgång.

Lycka till med självförevigandet!

Hälsningar
Helena

torsdag, september 11, 2014

Mönstrad omröstning


Nu mina damer och herrar är de åtta finalisterna utsedda och omröstningen i tävlingen med tema MÖNSTER kan starta! En bild från varje finalist ser ni här i collaget, men klicka er in via länkarna nedan för att se hela deras trissar. Och röstar, det gör ni längst ned i inlägget!

Gästdomaren Kicki har gjort sitt urval och så här säger hon själv:
Mönster finns överallt i naturen och inspiration till mönster i textilier, tapeter och annat finns bara där! Jag har försökt få en blandning från naturen, växter, byggnader, djur och hur man kopplat samman bilderna!


FINALISTERNA
Kaxig växt i läcker form med mönster som blodådror i en kropp!

Tänk om tapeter kunde tala, och hur många lager av mönster döljer sig där under egentligen?!

Intressant byggnad med variation från flera vinklar och olika mönster träder fram!

Fantastiskt vilka mönster krabbor kan skapa utan att egentligen tänka på det...eller?!

Himmel så vackert, vatten och berg, mönster av solen och skuggans färg!

Ormbunksblad så enkla och sköra, som vackra tavlor på en vägg!

Trollet  
Pärlor på rad, tillverkad av en som kanske inte gillas av alla, men är en fantastisk konstnär!

Fotomodell för en stund, kunde bara inte motstå...och se där då fick jag in lite stickat mönster också!

VINSTERNA
Tre presentkort från Coolstuff går till de tre finalister som får flest röster i omröstningen.
1:a pris   Presentkort värde 1 200 kr
2:a pris   Presentkort värde 500 kr
3:e pris   Presentkort värde 300 kr
Ev vinstskatt betalas av vinnarna.

RÖSTA HÄR
Omröstningen pågår fram till söndag 14/9 kl 20.



Lycka till alla finalister, må bästa triss vinna! :)

Hälsar
Helena

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

söndag, september 07, 2014

Fototriss del 271: tävling med tema MÖNSTER

Välkomna tillbaka - nu startar officiellt tävlingen i Fototriss och ni är välkomna att börja länka till era bidrag nedan.

Det enda du behöver göra för att delta i tävlingen (förutom att precis som vanligt lägga upp tre bilder på temat i din blogg) är att i ditt trissinlägg länka till en produkt du gillar hos Coolstuff! Välj fritt ur hela sortimentet.

VECKANS TEMA
… är MÖNSTER. Fram med kameran och öppna ögonen för alla sorters mönster! De finns överallt omkring oss om man bara börjar leta, så fotografera på och sätt samman en snygg triss av de tre bästa mönsterbilderna.

Den som avgör vilka som kommer till final denna gång är den tidigare Fototrissvinnaren Kicki. Hon kommer välja ut de åtta bidrag som hon personligen fastnat mest för och som sedan går till final och omröstning.

VINSTERNA
Tre presentkort från Coolstuff går till de tre finalister som får flest röster i omröstningen.
1:a pris   Presentkort värde 1 200 kr
2:a pris   Presentkort värde 500 kr
3:e pris   Presentkort värde 300 kr
Ev vinstskatt betalas av vinnarna.

REGLERNA
  1. Visa 3 bilder på temat i din blogg
  2. Länka till valfri produkt hos Coolstuff 
  3. Länka till Fototriss, direkt till detta inlägg
  4. Skriv in direktlänken till ditt inlägg i formuläret nedan
Läs mer om Fototriss här.

TÄVLINGEN
Tävlingen pågår från söndag kl 00.00 fram till onsdag 10/9 kl 20.00. När tävlingen stängts kommer åtta finalister att utses och sen blir det omröstning här i bloggen där ni röstar fram vinnarna.
Lycka till allihop!
Hälsar Helena
: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : 

DELTAGARE I FOTOTRISS DEL 271: MÖNSTER

lördag, september 06, 2014

Dags att tävla


Nu tänkte jag att vi ska ta och krydda till Fototriss och köra en tävling igen! Allt fungerar precis som vanligt, med ett tema som du ska lägga upp tre bilder på, men denna gång har du dessutom chans att bli en av tre vinnare till presentkort hos min samarbetspartner Coolstuff. Kul va! :)

TÄVLINGSTEMAT...
....är MÖNSTER. Den här gången begränsar vi oss inte till ett specifikt mönster, utan öppna ögonen för alla sorters mönster! Och eftersom det är tävling, kan du passa på att vara lite extra kreativ när du letar motiven och fotograferar dina bilder för veckans Fototriss.

Den som avgör vilka som kommer till final denna gång är gästdomaren Kicki, som vann en tävling här i våras. Hon kommer välja ut de åtta bidrag som hon personligen fastnat mest för och som hon tycker är de bästa trissarna.

TÄVLINGSREGEL
Det enda du behöver göra för att delta i tävlingen (förutom att precis som vanligt lägga upp tre bilder på temat i din blogg) är att i ditt trissinlägg länka till en produkt du gillar hos Coolstuff! Välj fritt ur hela sortimentet.

Vinnaren får ett presentkort värt 1200 kr och tvåan och trean vinner varsitt presentkort värt 500 kr respektive 300 kr.

TÄVLINGEN STARTAR
när nästa inlägg publiceras i morgon (vilket är redan vid midnatt, kl 00.00) och sista chansen att lägga upp ett bidrag är onsdag kväll kl 20.00.

Lycka till!

Hälsningar
Helena