lördag, maj 31, 2014

Nästa tema

Hej alla! Som ni såg förra veckan har Fototriss fått en lillasyster på Instagram, då jag introducerade @Fototriss där. Tanken är att Fototriss på Instagram ska fungera som ett komplement och lite extra inspiration till det ordinarie Fototriss här på bloggen. På Instagram kan man frossa loss i temat och lägga upp hur många bilder man vill under veckan. Och den här veckan ska jag till trissen föra in ett tema, och fotofenomen, som fötts på Instagram.

NÄSTA TEMA...
... handlar om att vända kameran nedåt och låta sina fötter få en plats i bilden - temat är From where I stand, eller #fromwhereistand som är den hashtagg som används på Instagram. Den engelska formuleringen är så etablerad, så jag använder den även här istället för att försvenska den.

Det finns nästan en miljon bilder (!) under denna hashtagg på Instagram. Alla bilder som samlas under taggen följer visserligen inte ursprungsidén med att det ska vara en bild fotograferad rakt uppifrån, ned mot sina fötter. Men det är precis på det sättet det är tänkt att ni ska fotografera denna vecka, så glöm inte bort att fötterna, med eller utan skor, ska vara med på ett hörn :)

Det kanske kan tyckas simpelt vid första tanken, men jag själv tycker det här är en riktigt kul fotoidé och det handlar om att vara kreativ och få till en intressant bild.



De övre tre bilderna är några av mina egna bilder på #fromwhereistand-temat. De undre bilderna har jag hämtat från andra på Instagram. Länkar till de tre fotograferna finns under bilderna.

Hoppas ni tycker temat är inspirerande och ni har roligt när ni fotograferar era trissbilder! Och precis som vanligt börjar denna omgång i morgon söndag. Välkomna tillbaka!

Hälsar Helena

söndag, maj 25, 2014

Fototriss del 261: Ätbart

Välkomna till en ny omgång av Fototriss, den 261:a i ordningen! Den här veckan ska vi ägna oss åt att äta med ögonen, via de bilder som läggs upp på veckans tema. Idag är det ju Mors dag, så det kanske kan dyka upp en och annan morsdagstårta här i bloggarna.

Men först vill jag berätta att Fototriss även finns på Instagram nu! Så alla ni som använder Instagram får gärna lägga upp bilder på temat även där, och inte bara i era bloggar. Fototriss på Instagram är ett komplement till trissen i dess originalform, här på bloggen, och det behöver inte vara samma bilder på Instagram som ni lägger upp i era trissinlägg på bloggarna. Jag har heller ingen gräns på antalet bilder på IG, utan man får lägga upp fritt antal. Jag hoppas möjligheten att både blogga och instagramma bilder på fototrisstemat ska vara positiv för inspirationen och att det ska bidra till mer foto- och trissglädje! Så följ @fototriss på Instagram för mer info och Fototrissa av hjärtans lust både här och där!

http://instagram.com/fototriss

VECKANS TEMA...
... är ÄTBART. Bjud på allsköns godsaker i din trio bilder. Fotografera frestande bilder och dela med dig av det goda!

REGLERNA
  1. Visa 3 bilder på temat i din blogg
  2. Länka till Fototriss, direkt till detta inlägg
  3. Skriv in direktlänken till ditt inlägg i formuläret nedan
Lycka till med fotograferande och trissandet!

Hälsar Helena

: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :  

DELTAGARE I FOTOTRISS DEL 261: ÄTBART

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

lördag, maj 24, 2014

Nästa tema

Jag gick tillbaka precis ett år i tiden och tittade på vilket tema vi hade då här i Fototriss och eftersom jag är lite hungrig då jag skriver det här, blev det ganska självklart att köra en repris på temat :)

NÄSTA TEMA...
... blir ÄTBART. Vad för slags godsaker vill du bjuda på i din trio bilder? Fotografera frestande bilder och dela med dig av det goda!

Vid midnatt publiceras i vanlig ordning nästa inlägg och den här omgången drar officiellt igång. Välkommen att börja länka till dina ätbara trissbilder från och med då!

Hälsar
Helena

söndag, maj 18, 2014

Vinnare!

Tävlingstemat var blommor och efter omröstningen som avlutats ikväll, har vi nu tre stycken bidrag som vunnit varsitt presentkort från Coolstuff. Den som fick flest röster av alla var ...

Ett stort grattis till dig!

Sen har vi två medaljörer till och det är Rajson som kom på andra plats och Anna-Lena knep bronsplatsen. Grattis till er med!

VINSTERNA
 De tre vinnarna får ett presentkort från Coolstuff.

1:a pris    Presentkort värde 1.200 kr
2:a pris    Presentkort värde 500 kr
3:a pris    Presentkort värde 300 kr

Tack till alla som deltagit och röstat och bidragit till en spännande tävling! Vill ni se hela slutresultatet så visas det nu i omröstningsinlägget.

Hälsningar

Fototriss del 260: Tomt


Välkomna tillbaka till en omgång av Fototriss som ska präglas av tomhet - jag hoppas dock inte det kommer eka tomt i deltagarlistan :)

Medan den här nya omgången inleds, så går vi in i slutspurten av förra veckans tävling. Omröstningen pågår fram till kl 20 söndag kväll, så fram till dess har ni chansen att hjälpa era favorittrissar till en segar.

VECKANS TEMA...
är... alltså TOMT. Varsågoda att tolka temat med tre bilder och glöm inte bort att besöka de andra deltagarna och se deras bilder av tomhet.

REGLERNA
  1. Visa 3 bilder på temat i din blogg
  2. Länka till Fototriss, direkt till detta inlägg
  3. Skriv in direktlänken till ditt inlägg i formuläret nedan
Lycka till!

Helena
: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :

DELTAGARE I FOTOTRISS DEL 260: TOMT



Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

lördag, maj 17, 2014

Nästa tema

Solen strålar och det blommar i omröstningen i den senaste tävlingen - har du röstat på din favorittriss? Om inte - klicka dig in till de åtta finalisterna och välj din favorit!

NÄSTA TEMA...
... är TOMT. Blev det tomt i hjärnan nu eller flödar idéerna om hur man kan tolka temat? :) Fundera på och plocka sen fram kameran eller mobilen och bege er ut och fotografera!

På återseende när den här omgången startar i morgon!

Hälsningar
Helena

torsdag, maj 15, 2014

Blommig omröstning


Då har vi en vacker bukett med finalister redo att göra upp i tävlingen med tema Blommor! Gästdomaren Rantamor har haft ett tufft jobb med att välja ut sina åtta favoriter, nu är det upp till dig rösta och hjälpa till att utse en vinnare bland dessa.

FINALISTERNA
Så här säger gästdomaren om urvalet: Jag har helt gått på min känsla för bilderna jag har sett... och inte ens tänkt på vem som tagit fotografierna eller vem som finns bakom bloggarna. Men det var svårt, mycket svårt för det fanns så många som jag ville ha bland dom åtta jag fick välja ut.


> Tant Kalle
Blommorna på porslin var lite annorlunda triss som tilltalade mig. Fint fotograferat och arrangerat, vill gärna norpa den där kaffekoppen, sätta mig på trappan och njuta. Och ett plus för en vacker berättelse till.

> Katarina
Det här är en riktig Rantamor fullträff, blommor från "min trädgård", Naturen. Bilderna gav mig en sinnlig njutning i sin enkelhet, kan känna skogens dofter.

> Marit Johansson
Också här blev jag helt knockad av naturens enkla blommor, som så vackert har fångats på bild av fotografen. Enkelt rent och bara underbart.

Tre helt underbart vackra blomstertavlor, som jag genast skulle kunna hänga på väggen. Oj så snyggt.

Tre små foton som blev så himla läckra när jag klickade upp dom så att dom blev förstorade. Att en vitsippa bara kan vara så vacker, och hela trissen var sammanhängande.

En liljekonvaljtriss som visar riktig fotokonst. Också dessa tre tavlor skulle jag sätta upp på väggen hemma hos mig.

Solöga heter blomman enligt fotografen, jag visste det inte, snyggt fotograferat. En enkel blomma som blir så vacker i en triss, det kräver sin fotograf.

> Scaniatjejen
En sent inkommen triss som var så fint komponerad, med vackra blommor. Och blåsippan står där så solitär och vacker.


RÖSTA HÄR
Omröstningen pågår fram till söndag kl 20.00.

VINSTERNA
De tre fototrissar som får flest röster i omröstningen vinner varsitt presentkort från Coolstuff.

1:a pris    Presentkort värde 1.200 kr
2:a pris    Presentkort värde 500 kr
3:a pris    Presentkort värde 300 kr
Ev vinstskatt betalas av vinnarna

Ett stort grattis till alla finalister - må bästa triss vinna!

Hälsar Helena

söndag, maj 11, 2014

Fototriss del 259: Blommor - TÄVLING!




Välkommen till tävlingen! Eftersom det snart är Mors Dag ska vi uppmärksamma det med en tävling där ni kan vinna presentkort från Coolstuff!

VECKANS TEMA
… är BLOMMOR. Vilda blommor, snittblommor, torkade blommor, blommande träd och buskar - leta efter vackra färger och former och sätt samman en fin fototriss av de bästa blomsterbilderna ni tar.

Det enda du behöver göra för att ha en chans att vinna, är att i ditt fototrissinlägg länka till en valfri produkt hos Coolstuff som du skulle vilja ge till en mamma eller varför inte dig själv :) 


TÄVLINGEN
Tävlingen pågår från söndag kl 00.00 fram till onsdag 14/5 kl 20.00. När tävlingen stängts kommer åtta finalister att utses av veckans eminenta gästdomare Rantamor och sen blir det omröstning
här i bloggen där ni röstar fram vinnarna.


VINSTERNA

Tre presentkort från Coolstuff går till de tre finalister som får flest röster i omröstningen.

1:a pris   Presentkort värde 1 200 kr

2:a pris   Presentkort värde 500 kr

3:e pris   Presentkort värde 300 kr

Ev vinstskatt betalas av vinnarna.


REGLERNA

1. Visa 3 bilder på tävlingstemat i din blogg

2. Länka till valfri produkt ur Coolstuffs sortiment.

3. Länka till Fototriss, helst direkt till detta inlägg

4. Skriv slutligen in ditt namn och direktlänk till dina trissbilder i Inlinkz-formuläret nedan. (Klicka på "Add your link")

Läs mer om Fototriss här.

Lycka till allihop!

Hälsar Helena

: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : 

DELTAGARE I FOTOTRISS DEL 259: BLOMMOR 



lördag, maj 10, 2014

Nästa tema

http://coolstuff.se
Det närmar sig Mors Dag och det uppmärksammar vi med en tävling där ni kan vinna presentkort hos Coolstuff, att utnyttja själv eller kanske ge bort till mamma!

NÄSTA TÄVLINGSTEMA...
....är BLOMMOR. Vilda blommor, snittblommor, torkade blommor, blommande träd och buskar - låt era bloggar flöda av blomster av alla det slag denna gång för att hylla alla mammor i världen.

BÄSTA MORSDAGSPRESENTEN?
Det enda du behöver göra för att delta i tävlingen är att i ditt trissinlägg länka till en valfri produkt hos Coolstuff som du skulle vilja ge bort, eller få själv. Välj fritt ur hela sortimentet.

Vinnaren får ett presentkort värt 1200 kr och tvåan och trean vinner varsitt presentkort värt 500 kr respektive 300 kr.

Tävlingen startar när nästa inlägg publiceras i morgon (kl 00.00) och sista chansen att lägga upp ett bidrag är onsdag kväll kl 20.

Hälsningar
Helena

söndag, maj 04, 2014

Fototriss del 258: Så här ser det ut där jag är

Välkomna hit igen! För några dagar sedan hade vi sommarvärme, men senaste dagarna har det varit kyligt och kallt igen. Vår är det dock fortfarande och den ska vi dokumentera denna vecka!

VECKANS TEMA...
... är SÅ HÄR SER DET UT DÄR JAG ÄR. I det här temat, som vi kör en gång per årstid, ska vi denna gång visa våren och vädret här och nu, nytagna bilder är det som gäller alltså. Inga inomhusbilder och inga gamla bilder. Lätt som en plätt :)

REGLERNA

  1. Visa 3 bilder på temat i din blogg 
  2. Länka till Fototriss, helst direkt till detta inlägg 
  3. Anmäl dig genom att skriva direktlänken till din Fototriss i formuläret nedan

Lycka till!

Hälsar 
Helena

: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : 


DELTAGARE I FOTOTRISS DEL 258: SÅ HÄR SER DET UT, DEL 23
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

lördag, maj 03, 2014

Nästa tema

Sköna maj välkommen till vår bygd igen... Vårmånaden maj är här och då ska vi inleda månaden med trissens årstidstema, nu för den 23:e gången!

NÄSTA TEMA...
... är SÅ HÄR SER DET UT DÄR JAG ÄR. Det handlar om att visa hur våren ser ut hos dig just nu. Lyser solen på vitsipporna? Är det regndroppar på den spirande grönskan? Eller kämpar våren fortfarande mot snön? Det här temat kräver så klart nytagna bilder, så ta en fotopromenad och dokumentera vårens fortskridande i naturen!

I morgon söndag startar denna omgång. Välkommen tillbaka då för att länka till ditt bidrag och ta sedan en vårresa genom Sverige via de andra deltagarna.

Hälsningar
Helena